VR gaming – Framtidens onlinespel

Det blir allt vanligare att man spelar spel online med VR som är en förkortning av Virtual Reality  eller virtuell verklighet. Det betyder avancerad teknik som möjliggör spelande som skapar en mycket realistisk upplevelse. Idag kan med hjälp av VR underlätta för många områden inom samhället, men även inom spelvärlden hos casino utan spelpaus. Ska man ägna sig åt VR gaming, brukar man använda sig av VR-glasögon, handkontroller, en kraftfull dator eller även en spelkonsol.

VR gaming på en spelkonsol

Det finns idag fler tekniska alternativ till en spännande upplevelse med VR gaming i hemmet. Det finns flertalet moderna spelkonsoler som stödjer tekniken med VR. Det kan till exempel vara en Sony Playstation 4 eller 5, eller en Nintendo Switch. Spelar man på en spelkonsol finns det många bra VR spel att köpa för en fantastisk spelupplevelse utöver det vanliga. När man väljer att spela VR gaming på en konsol, finns det också många spel som är unika och skapade för endast dessa konsoler. Det finns en del skillnader mellan att spela på en spelkonsol eller direkt på ett VR-headset med kontroller där man inte behöver en spelkonsol. En spelkonsol har fler unika spel, men inte lika hög upplösning som på set utan konsol.

Spel i konsoler med VR

När man väljer att spela VR gaming med VR-utrustning kopplad med en spelkonsol, kan man välja spännande spel att uppleva VR. Ska man välja en Playstation kan man spela VR-stödda spel inom de flesta områden och teman. Några populär spel är blanda annat Resident Evil 4, Minecraft VR, Half-Life: Alyx,  Skyrim VR, Star Wars Squadron , No Man’s Sky, Moss , Star Trek: Bridge Crew och många fler. Det innebär allt från äventyr ute i rymden där man själv kan känna att man är med i krig mot onda härskare i universum, eller vara nere på jorden och utföra olika uppdrag ihop med andra online.

VR utan spelkonsol

Om man vill satsa på en VR gaming i den mest verklighetstrogna digitala miljön man kan vistas i, ska man spela med Oculus, HTC Vive eller med Meta Quest. Väljer man till exempel Oculus så kan man skaffa Oculus Quest vilket är en allt- i -ett maskinvara med högsta möjliga upplösning. Utrustningen består av headset, handkontroller och laddkabel. Denna unika teknik går att spela med både i anslutning till dator eller smartphone. Då kan man uppleva VR gaming på en helt ny nivå där man med 360 graders vinklar kan uppleva som om man själv är inne i spelet. Samma funktioner och spelupplevelser kan man också uppleva med en HTC Vive, ett headset med avancerad VR-teknik, handkontroller och uppkoppling till mobil eller dator. En annan modern teknisk revolution inom VR är utrustningen som heter Meta Quest där man tar VR gaming till en helt ny nivå.

Upplev nya världar med Meta Quest

Ska man spela VR gaming i till exempel utrustningen Meta Quest, kommer man nog inte närmare en verklig upplevelse än med denna maskinvara. Med Meta Quest kan man uppleva VR gaming i högupplösta upplevelser med bland annat skidåkning, fallskärmshoppning. Man kan också till exempel fightas mot dinosaurier, klättra på höga byggnader, köra snabba bilar, ha svärdsdueller och mycket mer. Det som gör spelupplevelsen så unik, är att tekniken möjliggör ett helt nytt sätt att interagera med andra online och man har dessutom självspårande och intuitiva handkontroller. Spela VR gaming med ett Meta Quest headset och handkontroller skapar unika spelupplevelser för alla åldrar gammal som ung.